Tuesday, June 21, 2011

Šivanje: nevestina obleka

Kroj nevestine obleke je lahko izbran povsem poljubno: pripadati mora njeni osebnosti, njeni energiji, njenemu obrazu in nasmehu in njeni dinamiki. Ker je blago že kupljeno, ni nobenih omejitev, kako pa kaj. Z malo blaga se daleč pride, še toliko bolj, če že prvič pravilno izrežeš vse kose navedene na kroju. In vseskozi se je potrebno opominjati, da samo zato, ker obleka ni stala sedem tisoč evrov, ne pomeni, da ne rabi biti noro razkošna in domiselna. Ali, seveda, elegantna in z zelo dolgo vlečko :D Ali, kot v tem primeru, kot vrt na poletno jutro po dežju. 
         Nevestina postava je sicer ključni faktor, vendar je nikakor ni potrebno skrivati ali se truditi zakriti tisto, kar že tako vsi vidijo - bolje je to poudariti. Nevestina obleka bo v središču pozornosti celotnega dogodka, saj tako tudi mora biti - dekle v njej pa se ne sme počutiti nič manj kot zvezda. paziti je potrebno, da obleka ne bo pretirano neudobna, saj bo sicer dan preživet v njej dolg kot večnost; ne sme biti pretirano krhka, ker bi se sicer strgala ali odlepila ali odlomila že ob prvem objemu navdušenega nečaka; in ne sme omejevati neveste pri plesanju, legendarnem snemanju podvezice (s strani ženina, seveda!), itd... 
          Priporočljiv je enostaven, zlahka prilagodljiv kroj v osnovi, na katerega pa se nato doda velike količine lepega blaga in domišljenih dodatkov. Nič ni narobe, če k obleki sodita tudi pajčolan, ki pada z vrha glave ali kakšno prosojno ogrinjalce okoli komolcev. Neveste, ki so nekoliko zadržane glede kazanja kože ali pretiranih oblin se lahko z lahkoto skrijejo za čednimi tankimi čipkami in tilom. Za poročno obleko gre - najbolj svečano opravo za mnoge izmed nas.

No comments:

Post a Comment

 

Design By:
SkinCorner